Puzoterok.NET
Сайт о внедорожниках, тюнинге внедорожников, путешествиях и интересных местах, где стоит побывать

A harmadik generációs Volkswagen Touareg tesztje

465

A harmadik generációs Volkswagen Touareg tesztje

A Volkswagen a többi vezető német márkához hasonlóan nem olyan vállalat, amely generációváltáskor nagy tervezési változtatásokat hajt végre. Az új Touareggel más a helyzet. A crossover amellett, hogy igazi technológiai remekmű, nemcsak méretében különbözik radikálisan elődjétől, ami (általában) nagyobb. Amint meglátja a Volkswagen Touareget, látni fogja a hatalmas, fényes króm előlapot, amelyet a kínai fogyasztók mellett az amerikaiak is leginkább kedvelnek. De ahogy mondják – szokj hozzá! A SUV-t megkerülve, a túlságosan fényes elemek ellenére, egyetért azzal, hogy a modell harmadik generációja sokkal jobban és masszívabban néz ki, mint elődje. Főleg, ha egymás mellett lehet őket összehasonlítani.

A külső azonban elhalványul ahhoz képest, ami rád vár, amikor kinyitja a bejárati ajtót. Szó szerint meg fogsz lepődni.

A Digital Cockpit tér, amely két hatalmas képernyőből áll – egy 12 hüvelykes a volán mögött és egy 15 hüvelykes, a vezető felé ívelt multimédiás rendszer – már régóta felkeltette a figyelmet. Két "tévé" simán egyesül egyetlen üvegelemmel. Az autó információs, kommunikációs, multimédiás és kényelmi funkcióinak többsége a központi monitorról vezérelhető az infotainment rendszeren keresztül. Az innovatív pilótafülkében szinte nincsenek klasszikus műanyag gombok, de a legfontosabbak, amelyeket megszoktunk, például a hangszórókból érkező hangot felerősítő gombok, megmaradnak.

A harmadik generációs Touareg jelentősen megnövelte a rakteret. Most 697 és 810 liter között mozog (a hátsó ülés helyzetétől függően). A karosszéria 106 kg-mal könnyebb elődjénél.

A Tuareg szívében az MLB Evo moduláris platform áll, amely az Audi Q7-et, a Bentley Bentaygát és a Lamborghini Urust hajtja.

Ezenkívül a Volkswagen Porsche Cayenne technológiáit, például önkormányzó alvázat is tartalmaz. 37 km/h-ig terjedő sebességnél a hátsó kerekek az elsővel ellentétes irányba fordulnak, ami a SUV-ot sokkal manőverezhetőbbé teszi a városban.

Nagyobb sebességnél a hátsó kerekek szinkronban forognak az első kerekekkel, így a kanyarokban nagy sebességnél is stabilabb.

Vezetéshez a Touareg a kényelem és az útérzet kellemes keveréke vezetés közben. Erről a légrugózás gondoskodik, amelynek különböző működési módjai vannak.

És van belőlük hat - az öko-tól a sportig és az egyéniig. Rendelkezésre áll még 4 speciális off-road mód is, amelyek speciális opcionális off-road csomag rendelése esetén érhetők el. A speciális üzemmódok mellett 75-ről 90 literre emelt tartálytérfogatot, megerősített alvázvédelmet, radiátorvédelmet és 12 voltos akkumulátort is kapunk.

A tesztautót háromliteres V6-os dízelmotorral szerelték fel 286 lóerővel (55 LE-vel kevesebbre is van lehetőség).

A 2250-3250 ford./perc tartományban elérhető 600 Nm-es maximális nyomaték teljesen kiszámíthatóvá teszi a nagy luxus crossovert előzéskor.

A 0-ról 100 km/h-ra gyorsulási idő 6,1 másodperc volt, az olajfogyasztás pedig autópályán és terepen 7,2 liter százalékot mutatott. Lesz még benzines V6-os 340 LE-vel. és egy 4 literes V8-as turbódízel 421 LE-vel. Minden módosításhoz 8 fokozatú ZF automata sebességváltó és összkerékhajtás tartozik.

A felfüggesztéstől függően változnak az off-road paraméterek. A maximális dőlésszög acél- és légrugózásnál azonos (60 százalék), oldaldőlésnél (35 fok).

Légrugózás esetén az első és a hátsó támadási szög 25-ről 31 fokra nő. Mivel a légrugózás nagyobb hasmagasságot tesz lehetővé (15 mm lefelé és 27,5 mm felfelé), a tapadás is megnő (490-ről 570 mm-re).

A légrugós rés kézi beállítása a középkonzolon található forgatógombbal történik.

A Touareg igazi technológiai remekmű.

Ez a Volkswagen a legmodernebb eszközökkel rendelkezik, mint például a Nightvision éjjellátó asszisztens (termikus kamera segítségével észleli az embereket és az állatokat a sötétben), egy nagy teljesítményű sávtartó asszisztens, és lehetővé teszi a félig autonóm vezetést akár 60 km/h karbantartással. a sávon, a gáz- és fékpedál vezérlése), egy asszisztens a kereszteződés kijáratánál (reagál a keresztirányú forgalomra), minden kerék aktív kormányzása (a Touareg manőverezhető kompakt osztályú autóvá teszi. ), karosszéria rezgéskompenzáló rendszere elektromechanikusan vezérelt oldalstabilizátorokkal, mátrixlámpákkal Light-LED (interaktív tompított és távolsági fényszóró kameravezérléssel), valamint információk közvetlenül a szélvédő head-up kijelzőjére vetítve.

http://www.vwmanual.ru/hu/touareg/1 - Tuareg első generációs javítási kézikönyv.

Главная Микс A harmadik generációs Volkswagen Touareg tesztje